hooggevoeligheid en narcisme,  top berichten

Hooggevoeligheid en narcisme

hooggevoelig

Vind jij het fijn om anderen te helpen ? Volg jij je instinctief wat anderen willen ? Grote kans dat je hooggevoelig bent. Dat is niet altijd makkelijk, wist je dat mensen die hooggevoelig zijn een aantrekkingskracht hebben op
narcisten ? Dit kan veel reactiestress opleveren.

Gelukkig in een liefdesrelatie ?

Mensen die hooggevoelig zijn hebben een sterk inlevingsvermogen. Het lot van anderen gaan ze enorm aan het hart. Het liefste zouden ze de ellende van de ander zelf willen dragen. Zelfs als de last van een ander te zwaar is, en zelf aan bezwijken. Narcisten zijn mensen die nemen in plaats van dat ze geven. Ze maken daar weinig tot geen gebruik van. Het gebeurt maar al te vaak dat deze twee tegenpolen een liefdesrelatie vormen. Waardoor de narcist denkt gelukkig te zijn, en de hooggevoelige persoon vermoeid en
ongelukkig is. Dit sluipt er langzaam in.

Is wat jij wil dan nog belangrijk ?

In deze relaties schenkt de hooggevoelige persoon al haar/zijn liefde kracht en energie aan haar/zijn narcistische geliefde. Waar de narcist misbruik van gaat maken. Ze stellen zich in om al haar/zijn doelen te bereiken, en er de partner wordt al snel het slachtoffer van dit alles. Wat de partner wil is dan niet belangrijk. Langzaam zie je de partner mentaal achteruit gaan. De narcist zal eerst alle charmes in de strijd gooien, om zijn partner voor zich te winnen. Daardoor wordt de rest van de wereld minder belangrijk. Je ziet dan al snel dat ze hun partner niet meer belangrijk vinden. Maar alleen zichzelf.

Bergafwaarts in je relatie

Het gaat dan al snel bergafwaarts in de relatie. De narcist heeft niet door dat het aan hem/haar ligt. Er is van een gelijkwaardige relatie al snel geen sprake meer. Maar een persoon die graag in de spotlights staat, en ziet hoe de partner mag toekijken. Ook omdat het de eerste gedachte is van de  hooggevoelige persoon anderen te helpen.

Wat doe je, stap je eruit of ga je door ?

Het is dan moeilijk om uit de relatie te stappen, waarin hun behoeften onvervuld blijven. De hooggevoelige persoon staat onderaan. De narcist staat hoog boven op de toren. Toch is het zeer belangrijk dat de hooggevoelige persoon voor zichzelf gaat kiezen. Door voor zichzelf te kiezen komen de kwaliteiten van de hooggevoelige persoon alleen maar beter uit de verf.

Deze personen mogen niet klein gehouden worden. Een narcist snakt ernaar dat wel te doen, ook al hebben ze dat niet zelf niet door. Een hooggevoelig persoon is ook een persoon die gelukkig mag zijn. Ze
kunnen hierdoor volledig tot bloei komen, maar met minder moeite voor anderen iets kunnen betekenen.

Herkenbaar?

Heb jij het gevoel dat je altijd maar geeft, en bijna nooit wat terug krijgt? Kijk naar jezelf waar je nu staat, wat is je doel in je leven? Wil je voor de volle 100% van jezelf houden? En vind je het fijn dat je er mag zijn en dat er van je gehouden mag worden ? 

Behandel jezelf zoals jij ook altijd anderen behandelt ? Met veel liefde en empathie ? Het is goed dat je altijd oog hebt voor de gevoelens van andere personen. Maar dat betekent niet dat wat jij voelt niet zo valide en belangrijk is, dat het net zo prioriteiten heeft. Hooggevoelige personen zijn krachtige leiders en hebben visie, zijn zeer creatief, en hebben een ontwikkeling van mooie nieuwe ideeën.

Laat je nooit aanpraten dat je minder bent dan een ander, jij bent een mooi mens en mag er zijn op deze mooie aardbol. Kies volledig voor jezelf, en voor jou geluk. Je hebt recht op een gelukkig leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *