spiritualiteit

Wat is nu spiritualiteit, hoe herken je het?

spiritualiteit

Spiritualiteit is iets wat je niet kunt zien. Maar het is er wel. Het is iets ongrijpbaars. Iets wat er is, maar wel in kunt geloven. Spiritualiteit kan duiden op de manier waarop je in het leven staat.

geest

Het spiritueel draait om de geest. Spiritus staat voor geest. In spirituele sferen wordt de geest van de ziel onderscheiden. Bij de ziel draait het ln de ‘ik’. Het draait niet om het lichaam, ons denken, voelen, emoties en driften. De geest is echter een hoger, ruimere vorm van bewustzijn. Dit wordt ook wel “bovenbewustzijn” genoemd.

geest

Spiritualiteit gaat iets om het normale ‘ik’ om. Het wordt vaak geschaard onder intuïtie, paranormale, en bijna doodervaringen. Het spirituele is op het geestelijke gericht, maar staat absoluut niet los van de ziel. Ze beïnvloeden elkaar. Wat verder tot het spirituele gerekend wordt is de weg ernaar toe.

je eigen ontwikkeling

Spirituele ontwikkeling zijn de manieren waarop we welbewust in contact kunnen komen met de geest. Stilte, meditatie, gebed, wandelen en de ontwikkeling van onze persoonlijkheid naar momenten van egoloosheid. Door het beoefenen van bescheidenheid, dankbaarheid, begrip, acceptatie en vergevingsgezindheid enz… Maar ook door het uit de wegruimen van pijnlijke gevoelens uit het verleden.

energie

Het spirituele is energie, is het universum op welke vorm dan ook. In de religie wordt God wel eens gezien als een hogere energie die straft. Terwijl we in de spirituele wereld het zien als een hogere energie die alleen maar pure liefde is. Er zijn daarmee ook helpers zoals o.a. engelen. Religie is vaak op vlak van bijeenkomsten. Georganiseerde Overtuigingen. Spiritualiteit is meer op individuele vlak, het heeft meer te maken met een gevoel van vrede en een doelstelling.

ontwikkeling

En daarbij komt het ook op neer dat het draait het ook om ontwikkeling en opvattingen over de betekenis van het leven en verbinding met anderen. Het universele energie heeft met positiviteit te maken. Het geeft het innerlijke rust, vrede troost, gemoedrust.

dieren

Er zijn ook dieren die een spirituele gave hebben. Honden, dolfijnen. Ze voelen prefect aan hoe jij je voelt. Onder elke omstandigheid dan ook. Vaak wordt er gedacht dat dieren dom zijn, maar juist dat zijn ze niet. Ze geven ons troost bij verdiet en willen ons weer kracht geven als het even niet mee zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *