kenmerken,  top berichten

Het leven van narcist, wat het met je doet!

Beter dan de rest van de wereld

Dat zijn mensen die vlakbij hun staan in een kwaad daglicht zetten. Immers zijn ze beter dan de rest van de wereld. Ze denken dat ze beter zijn dan iedereen. Alleen zij zichzelf zien het niet dat ze fouten maken. Ze denken dat ze het slachtoffer zijn van dit alles. Maar zo is het niet. Ze willen graag dat een ander veranderd, naar hun zin. Soms is het zichtbaar voor de omgeving. Het kan ook onzichtbaar zijn voor de omgeving. Zodat de omgeving voor de narcist kiest. De narcist komt heel charmant over. Zodat de omgeving het niet ziet.

onzeker

Een narcist kan heel goed liegen en bedriegen. Vele narcisten houden er naast hun huidige partner een minnaar of minnares op na. Ze zullen hun fouten nooit toegeven. Een overgewaardeerd van meer te zijn dan de rest. Ze overdrijven hun prestaties en talenten. Ze verwachten behandeld te worden alsof ze de koning of koningin zijn, in een wereld van fantasie over successen, macht, schoonheid en de ideale liefde of genialiteit. Een beeld dat ze over zichzelf hebben. Een drang naar extreme bewondering. Zolang hij op een voetstuk staat zal hij zich geprezen blijven voelen. 

aandacht

Ze zijn verslaafd aan aandacht. Ze willen door iedereen geprezen worden. Terwijl degene die naast ze staan toekijkt. Ze zíen niet in dat ze meer zijn dan een ander mens. Ze willen graag dat je mee gaat in hun wensen. Zoals ze doen hoort het en daar heeft iedereen naar te luisteren.

gebrek aan emphatie

Aan emphatie hebben ze een gebrek. Niemand heeft een emphatie in hun ogen, behalve zijzelf. Ze kunnen zich niet verplaatsen in een ander, en erkent de gevoelens van een ander niet. Ze kijken alleen maar hoe machtig zij zichzelf zijn. Ze zijn vaak heel erg jaloers op anderen of op jou. Je wordt dwingend op vrijheid beperkt, ten opzichte van je partner of kind. Ze gedragen zich meer dan ze in werkelijkheid zijn.

beter weten

Vaak vertonen ze agressief gedrag. Het ontbreekt ze aan schuldgevoelens, of berouw. Want immers hebben zij geen fouten gemaak het egoïstische. Ze weten het allemaal beter, de ander stelt niet zoveel voor. Zolang de narcist op een voetstuk blijft staan, zal hij zich geprezen voelen. Narcisme komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor, alleen bij mannen zie je het vaker. Je hebt 2 soorten narcist en de open en de verborgen narcist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *